Agri Tocan

Garduri electrice pentru animale

Gardurile electrice sunt necesare pentru a tine animalele domestice intr-un anumit perimetru sau pentru a impiedica accesul in culturi ale animalelor salbatice. De asemenea cu ajutorul gardurilor electrice se pot proteja de exemplu bovinele de atacul pradatorilor sau stupii de albine de atacul ursilor.

Un gard electric construit corect, va fi eficient din punct de vedere al costurilor, prietenos cu animalele si va constitui o modalitate sigura de control al deplasarii animalelor.

Acest ghid constituie o scurta introducere despre principiile de construire a unui gard electric sigur si functional cu ajutorul produselor Olli. Sunt mai multe feluri de a construi un gard electric. Cea mai buna solutie va tine cont de animalele imprejmuite, mediul inconjurator si felul in care trebuie sa arate gardul electric. Acest ghid prezinta principiile de baza ale unui gard electric si cateva dintre solutiile existente functie de scopul gardului.

Un gard electric este alcătuit din 3 componente

  • un generator care produce impulsuri de curent;
  • un sistem de gard care conduce curentul;
  • un sistem de împământare care conduce curentul înapoi la generator.

Generatorul de impulsuri pentru garduri electrice produce un impuls, la un interval de aproximativ o secunda pe care il va transmite pe toata lungimea gardului electric. Acest impuls are un voltaj inalt dar fiind foarte scurt ca si perioada , nu este periculos pentru animale sau oameni.

Scopul unui gard electric se bazeaza pe reactia imediata a animalului cat si pe inducerea in comportamentul viitor al animalului al unui anumit respect vizavi de gard. Socul electric simtit la atingerea gardului este atat de neplacut pentru animal incat dupa cateva contacte cu acesta, animalul va incepe sa evite sa il mai atinga. Animalul trebuie sa realizeze ca socul provine de la gard, in caz contrar gardul electric nu isi va indeplini rolul.

Mai intai, animalul trebuie sa se familiarizeze cu gardul electric. In acest scop, animalele trebuie lasate sa adulmece si sa atinga gardul. Obisnuirea animalului cu prezenta gardului electric in jurul sau este esentiala deoarece principiul de functionare al gardului electric se bazeaza in mod esential pe respectul animalului vizavi de acesta.

Impulsul electric este transmis de Generatorul de impulsuri pe toata lungimea gardului electric. Cand un animal atinge gardul electric, corpul animalului conduce electricitatea in sol de unde revine la Generatorul de impulsuri prin intermediul sistemului de impamantare. Animalul va simti un soc electric la traversarea curentului prin corpul sau.

Proiectarea gardului electric

Selectati Generatorul de impulsuri si inaltimea la care vor fi instalate firele gardului
Selectarea acestor elemente va tine cont de lungimea gardului, felul gardului, vegetatia care va intra in contact cu gardul si animalele care vor fi imprejmuite. Animalele cu blana lunga necesita un Generator de impulsuri mai puternic, exemplul cel mai elocvent fiind oile.

Cateva sugestii de alegere a gardului electric potrivit:

  • Oi: Olli Plasa pentru oi sau 3 conductori 15-50-75 cm
  • Bovine: 1-2 conductori 60-75 cm
  • Porci: 2 conductori 10-35 cm
  • Cai: 1-3 conductori aproximativ 85-115-140 cm
  • Caini: 4 conductori 10-35-55-75 cm

Manipulare si conditionare cereale

Echipamentele pentru manipularea si conditionarea cerealelor comercializate de compania noastra sunt de cea mai buna calitate, fiind produse in tari cu o traditie indelungata in domeniu (Finlanda si Danemarca), acest fapt garantand calitatea superioara a acestora.

Gama completa de echipamente include: transportoare pneumatice, suflante pneumatice, elevatoare , conveioare, selectoare cereale, uscatoare cereale, masini pentru tratat samanta, rachete aerare cereale, ventilatoare centrifugale pentu aerare silozuri sau magazii de cereale.

Controlul calitatii cerealelor

Agri Tocan furnizeaza gama completa de echipamente necesare determinarii caracteristilor cerealelor dumneavoastra: umidometre cereale pentru bob intreg sau proba macinata, sonde prelevat probe cereale, sonde de temperatura ,site de laborator, divizoare pentru cereale, balante laborator, etc.

Produsele sunt de cea mai inalta calitate fiind importate de la furnizori de prestigiu din Finlanda, Danemarca si Franta.

Spatii stocare cereale

Agri Tocan ofera solutii de depozitare personalizate pe structura fiecarei ferme, tinand cont de capacitatea de productie, amplasamentul si conditiile pedo-climatice aferente exploatatiilor agricole.

Una dintre solutiile inovatoare propuse de Agri Tocan fermierilor romani, o reprezinta corturile agro-industriale cu dubla functie: depozitarea cerealelor imediat dupa recoltare sau stocarea utilajelor agricole pe perioada iernii.

Solutia pe termen lung agreata de fermierii romani o reprezinta silozurile metalice pentru cereale, pe care societatea noastra le furnizeaza cu sprijinul unuia dintre cei mai mari producatori din Europa, astfel silozurile beneficiind de o durata medie de utilizare de circa 30 de ani.